مقالات
نکات بسیار مهم و کاربردی در نصب چیلر
نصب چیلر
فهرست مطالب
    برای شروع تولید جدول مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    نصب چیلر 

    نصب چیلر یک فرآیند تخصصی است که نیازمند دانش و تجربه فنی می باشد، چرا که با توجه به قیمت بالای دستگاه چیلر و همچنین ابعاد و اندازه ی آن باید تمامی نکات و شرایط نصب به خوبی مورد بررسی قرارگیرد تا به طور صحیح و بدون هیچگونه مشکلی عملیات نصب و راه اندازی انجام گردد. در ادامه تمامی این نکات و شرایط را بررسی خواهیم کرد.

    حمل دستگاه چیلر

    حمل دستگاه چیلر به منظور نصب و تحویل به مشتری در محل پروژه مشتری انجام می پذیرد که طریقه انجام این عمل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این مورد به دو طریق پیشنهاد می شود . به کمک لیفتراک و به کمک جرثقیل که در ادامه با رسم شکل حضورتان توضیح خواهیم داد.

    حمل از طریق لیفتراک

    همانطور که در تصویر قابل مشاهده می باشد نحوه ی قرار گیری تابلو برق چیلر در مقابل لیفتراک می باشد با این روش از بروز آسیب دیدگی جلوگیری خواهد شد.

    حمل چیلر با لیفتراک

    حمل صحیح چیلر با لیفتراک

    حمل توسط جرثقیل

    همانطور که در تصویر ملاحظه می نمایید ابتدا از طریق قلاب هایی که در پایین و یا بالای چیلر نصب شده است تسمه های بسیار محکم نخی را به آن متصل نموده و آنرا به سمت بالای چیلر برده و به قلاب های آهنی که به یک تیرآهن متصل است، وصل می نماییم و به آرامی دستگاه را به سمت محل نصب فوندانسیون هدایت می نماییم.

    حمل چیلر با جرثقیل

    حمل اصولی چیلر با جرثقیل

    نحوه قراردادن چیلر بر روی فوندانسیون

    قراردادن چیلر بر روی فوندانسیون باید به آرامی و با احتیاط انجام شود همچنین باید طوری قرار گیرد که کاملا دستگاه در حالت تراز باشد و به منظور جلوگیری از لرزش و تکان خوردن دستگاه می بایست حداقل چهارطرف دستگاه چیلر با استفاده از آنکور بولت و لرزه گیر به فوندانسیون متصل گردد تا دستگاه به هنگام کار کردن ثابت باشد.

    آنکر بولت

    قرارگیری چیلر روی فوندانسیون

    فوندانسیون اصولی برای نصب چیلر

    نکات بسیار مهم در مراحل نصب و راه اندازی چیلر تراکمی

    چیلرهای تراکمی از جمله تجهیزات تهویه مطبوعی هستند که دارای سروصدای زیاد همراه با لرزش می باشد بنابراین در هنگام نصب چیلر باید برخی تمهیدات را از قبل در نظر گرفت یکی از این موارد استفاده از لرزه گیر در فوندانسیون و خط لوله می باشد

    شرایط فوندانسیون برای نصب چیلر باید به این صورت باشد که دارای سطحی صاف بوده و با استفاده از بتن و میلگرد و همچنین از نبشی و ناودانی در ساختار استفاده شود تا نصب چیلر در آن امکان پذیر باشد هم چنین میزان ارتفاع فوندانسیون از کف باید بین 10 تا 13 سانتی متر بوده و همچنین ابعاد سطح فوندانسیون باید طوری باشد تا زمانی که چیلر بر وی آن قرار گرفت از هرطرف 15 سانتی متر با آن فاصله داشته باشد.

    ساخت فوندانسیون چیلر

    ساخت فوندانسیون استقرار چیلر

    به منظور انجام سرویس های دوره ایی و تعمیرات محل قرار گیری چیلر باید طوری باشد که از اطراف حداقل یک تا یک و نیم متر فاصله داشته ، البته تکنسین های نصب حتما باید فضایی را برای تعمیرات احتمالی کمپرسور و سایر قطعاتی که از لحاظ ابعاد بزرگتر هستند در نظر بگیرند.

    کابل های برق که به تابلو برق چیلر متصل می شوند باید حتما در داخل لوله های مقاوم قرار گیرند تا در اثر لرزش احتمالی چیلر این کابل ها آسیب نبینند البته باید این نکته را حتما در نظر گرفت که اگر چیلر تراکمی در فضای باز ساختمان قرار گرفت با یک فاصله 6متری از انواع بازشوی ساختمان فاصله داشته باشد..

    طرز قرارگیری چیلرها به صورت سری و موازی

    برخی اوقات به منظور تامین ظرفیت سرمایشی یا دو یا چند چیلر استفاده می کنند به این صورت که نصب چیلر به دو صورت سری و موازی انجام خواهد شد

    مهمترین تفاوت بین سری کردن و موازی کردن چیلرها در نحوه ترکیب آب سرد تولید شده توسط آنها است. در سری کردن چیلرها، آب سرد تولید شده مستقیماً با هم ترکیب می شود. در نتیجه، دمای آب سرد خروجی از سیستم، برابر با میانگین دمای آب سرد ورودی به چیلرها است. در موازی کردن چیلرها، آب سرد تولید شده به صورت جداگانه به سیستم سرمایشی منتقل می شود. در نتیجه، دمای آب سرد خروجی از سیستم برابر با دمای آب سرد ورودی به هر یک از چیلرها است.

    دو نوع اصلی برای نصب چیلر به صورت موازی وجود دارد:

    موازی کردن مستقیم: در این روش، آب سرد تولید شده توسط دو یا چند چیلر به صورت مستقیم به سیستم سرمایشی منتقل می شود.

    موازی کردن با استفاده از پمپ های توزیع: در این روش، آب سرد تولید شده توسط چیلرها ابتدا به یک مخزن مرکزی منتقل می شود و سپس توسط پمپ های توزیع به سیستم سرمایشی منتقل می شود.

    برای نصب چیلر به صورت موازی، باید شرایط زیر رعایت شود:

    باید ظرفیت سرمایشی، گاز مبرد، سیستم کنترلی و نوع آنها یکسان باشند.

    در نهایت مزایای سری و موازی کردن در نصب چیلر، افزایش ظرفیت سرمایشی و ایجاد افزونگی می باشد و همنین معایب آنها پیچیدگی در نصب و هزینه بالای آن می باشد.

    آماده‌سازی

    قبل از هر چیز، اطمینان حاصل کنید که شما دسترسی به ابزارهای مورد نیاز (مانند مجموعه شارژ گاز مبرد، لوله‌ها، وصله‌ها و کلمپ‌ها) را دارید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که چیلر خاموش است و به مدت کافی سرد شده تا قطعات داخلی خنک شوند.

    تعیین نوع گاز مبرد

    اطمینان حاصل کنید که نوع گاز مبرد مورد استفاده در چیلر خود را می‌شناسید. این اطلاعات معمولاً بر روی برچسب‌ها یا دستورالعمل‌های تولید کننده چیلر موجود است البته معمولاً از گازهای مبرد R410A یا R134a استفاده می‌کنند. این گازها از نظر زیست‌محیطی ایمن‌تر از گازهای مبرد قدیمی مانند R22 هستند. چیلر موجود است.

    شارژ گاز مبرد

    با توجه به نوع گاز مبرد، مقدار صحیح گاز را باید به چیلر اضافه کنید. برای این کار، از مجموعه شارژ گاز مبرد استفاده کنید و با توجه به دستورالعمل تولید کننده، گاز مبرد را به چیلر تزریق کنید. این می‌تواند توسط ابزارهایی مانند کلمپ‌ها و مجموعه شارژ گاز مبرد انجام شود.

    بررسی فشار

    پس از شارژ کردن گاز مبرد، فشار سیستم را بررسی کنید. برای این کار، از یک منبع فشارسنج استفاده کنید و مطمئن شوید که فشار در محدوده صحیح قرار دارد. اگر فشار ناصحیح است، ممکن است نیاز به تنظیمات دقیق‌تر داشته باشید.

    تست نشتی

    بعد از شارژ کردن گاز مبرد، تست نشتی را انجام دهید. این کار می‌تواند شامل بستن شیرها و مشاهده فشار سیستم در طول زمان باشد. اگر فشار سیستم کاهش یابد، ممکن است نشتی در سیستم وجود داشته باشد و باید آن را تعمیر کنید.

    لوله کشی مبرد در نصب چیلر

    یکی از مواردی که درهنگام نصب چیلر انجام می شود لوله کشی مبرد می باشد به این صورت که انجام این کار برای چیلرهایی انجام میشود که دو تکه هستند یعنی کمپرسور و اواپراتور آن جدا است و این لوله کشی بین دو بخش مجزا صورت می گیرد و جنس این لوله ها مس می باشند و یکی از عوامل تاثیرگذار در تعیین اندازه ی آن، نوع مبرد می باشد.

    8 موردی که باید قبل از نصب چیلر تراکمی بررسی شود

    برای نصب چیلر حتما باید پارامتر های زیر را بررسی کنید .

    • دمای آب سرد رفت: 6.67 درجه سانتیگراد
    • دمای هوای ورودی به کندانسور هواخنک: 35 درجه سانتیگراد
    • دبی آب خنک کن کندانسور به ازای هر تن تبرید: 3 گالن بر دقیقه
    • دمای آب رفت به کندانسور: 29.44 درجه سانتیگراد
    • ضریب رسوب گذاری کندانسور: 0.00025
    • اختلاف دمای رفت و برگشت آب اواپراتور: 12.22- درجه سانتیگراد
    • دبی آب سر اواپراتور به ازای هر تن تبرید: 2 گالن بر دقیقه
    • ضریب رسوب گذاری اواپراتور: 0.0001

    5 نکته مهم در نصب چیلر

    همانطور که می دانید به منظور بازگشت روغن به کمپرسور سرعت حرکت مبرد و روغن در سیکل باید به صورت استاندارد تعین گردد بر همین اساس سرعت مبرد در خطوط افقی سمت مکش و گاز داغ به صورت ذیل می باشد

    500 فوت در دقیقه یا 152.4 متر بر ثانیه

    1000 فوت بر دقیقه یا 304.8 متر بر ثانیه

    افت فشار و تغییرات دمایی

    دو موردی که بر بازدهی کمپرسور تاثیر میگذارند افت فشار و تغییر دما می باشد به طور معمول افت مجاز دمای اشباع دو درجه فارنهایت می باشد به همین دلیل لوله کشی و افت فشار آن  نباید بیشتر از این دما باشد

    استفاده از عایق بندی لوله ها

    با توجه به سردشدن خط مکش تا 4 درجه سانتیگراد و احتمال تقطیر رطوبت بر روی لوله و در نتیجه تلف شدن گرما از طریق تبادل با هوای محیط استفاده از عایق برای خط مکش و اواپراتور نیاز می باشد.

    آزمایش فشار

    بعد از نصب چیلر به منظور حصول اطمینان از عدم وجود هیچ گونه نشتی می بایست با استفاده از گاز نیتروژن که فشار آن چیزی حدود 200 بار است، سیستم را به مدت 15 دقیقه با فشار بیش از 3 برابری زیر بار برد.

    تخلیه

    به منظور تسهیل در شارژ مبرد و روغن می بایست به هنگام راه اندازی با استفاده از پمپ خلاء داخل مدار چیلر تخلیه گردد انجام این کار نیز باعث می شود تخلیه هوا و گازهای غیر قابل تقطیر نیز تخلیه شوند. نکته مهم در اینجا این می باشد که در زمان تخلیه تمامی شیرها باز و خلا کمتر از 500 میکرون باشد.

    نکات مهم در نصب مینی چیلر

    مینی چیلرها در ابعاد و اندازه کوچکتری نسبت به چیلرهای بزگ ساخته و طراحی می شوند و از آنها در ساختمانی های مسکونی و سالن های اداری و تجاری کوچک مورد استفاده قرار میگیرند از جمله تفاوت آن با چیلرهای بزرگ بحث ظرفیت سرمایش کمتر آنها می باشد.حال به منظور نصب مینی چیلر چندین نکته را می بایست رعایت نمود.

    • حتما از تجهیزات و نرم افزارهای کنترلی به منظور محافظت و پایش کارکرد از مینی چیلر استفاده گردد.
    • اگر قرار است چندین مینی چیلر در یکجا در مجاور هم نصب گردد می بایست فواصل استاندارد بین آنها را رعایت نمود که میزان متراژ آن را حتما از شرکت سازنده دستگاه چیلر سوال نموده و یا به کاتالوگ دستگاه مراجعه کنید.
    • در محل نصب مینی چیلر اگر چنانچه مینی چیلر هواخنک است و در فضای باز نصب می شود باید جریان هوای محیط نصب را بررسی نمود تا دستگاه در مجاورت باد شدید قرار نگیرد.

    مطالعه بیشتر درباره => کاربردی ترین اطلاعات درباره مینی چیلر

    نکات مهم در نصب چیلر هواخنک با کندانسور مجزا

    • جهت بازگشت روغن در مسیر رانش گاز حتما از تله روغن یا oil trap استفاده گردد و چنانچه خط رانش طولانی بود می بایست در ازای هر 7.5 متر از تله روغن استفاده شود.
    • کارایی تله روغن به این صورت است که روغن موجود در داخل لوله های oil trap در آن محل تجمیع و در استارت اولیه با فشار رانش تمامی آن به کندانسور و کمپرسور برمیگردد.
    • به منظور جلوگیری از کارکرد کمپرسور بدون روغن می بایست در خروجی کمپرسور یک شیر یکطرفه نصب گردد تا در زمان خاموشی کمپرسور از برگشت گاز به داخل کمپرسور جلوگیری به عمل آید.
    • در خط رانش به منظور سهولت در بحث نگهداری و تعمیرات کندانسور هوایی می بایست شیر دستی نصب گردد.
    • لوله های استفاده شده در خط مایع و رانش می بایست با بست های مخصوص لوله مسی محکم شوند.
    پرسش های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *